NFC چیست؟
ارتباط حوزۀ نزدیک[۱] یک فناوری ارتباطی رمزگذاریشدۀ بی سیم با برد کوتاه است که با تسهیل معاملات روزانه، تبادل دادههای دیجیتال و برقراری ارتباط میان تجهیزات الکترونیک تنها با یک تماس دست، زندگی را برای جامعۀ مصرفکننده در سراسر جهان آسان تر کرده است. فناوری NFC با میلیونها کارت غیرتماسی و دستگاههای کارتخوان نصبشده در اقصی نقاط دنیا همخوانی دارد.
NFC و فناوریهای غیرتماسی
فناوری NFC علاوه بر برقراری تعاملی ساده و امن میان دستگاههای الکترونیک، برای کاربران امکان انجام تراکنشهای غیرتماسی، دسترسی به محتوای دیجیتال (digital content) و اتصال به دستگاههای الکترونیک (فقط با یک تماس) را نیز فراهم ساخته است. با ارتقای قابلیتهای اصلی موجود در استانداردهای رایج در فناوری کارتهای غیرتماسی (ISO/IEC 14443 A&Bو JIS-X 6319-4، NFC) توانسته است مکمل بسیاری از فناوریهای بی سیم موجود در سطح مصرف کننده باشد. به علاوه، فناوری NFC این قابلیت را دارد که با زیرساختهای موجود کارتهای غیرتماسی سازگاری داشته باشد و به مصرفکننده امکان استفاده از یک دستگاه را در سامانههای مختلف بدهد.
با توسعۀ ظرفیتهای فناوری کارتهای غیرتماسی، دارندگان دستگاههای مجهز به NFC میتوانند اطلاعات را در فاصلۀ کمتر از ۴ سانتی متر با سرعتی حداکثر برابر با ۴۲۴ کیلو بیت بر ثانیه (kbps) تبادل کنند. کاربران میتوانند کارتهای ویزیت خود را با یکدیگر به اشتراک گذارند، تراکنشهای خود را انجام دهند، به اطلاعات موجود در پوسترهای هوشمند دسترسی پیدا کنند یا تنها با برقراری تماسی کوتاه به سامانههای کنترلی وارد شوند.
ویژگی ایدهآل فناوری NFC این است که با تماسی کوتاه، ارتباطی دوطرفه با سایر فناوریها برقرار میکند. برای مثال، اگر کاربری قصد داشته باشد برای پخش فایل صوتی، میان یکی از دستگاههای همراه (نظیر گوشی هوشمند، رایانۀ جیبی، تبلت و…) و دستگاه پخش صوت ارتباط برقرار کند، میتواند با نزدیک کردن دستگاه همراه به برچسب NFC دستگاه پخش صوت این کار را به سادگی انجام دهد.
بنابراین میتوان گفت، که ظهور NFC سبب هماهنگی فناوریهای متعدد غیرتماسی شده است که پیامد آن ایجاد راهکارهایی در حوزههایی نظیر جمعآوری وتبادل اطلاعات، کنترل تردد، برنامههای وفاداری مشتریان، بهداشت و درمان، حملونقل، پرداخت و لوازم الکترونیک مصرفی بوده است.
[۱] Near Field Communication) NFC)